Krieltjessalade met gerookte forel, ananas en gefrituurde lente-ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krieltjessalade met gerookte forel, ananas en gefrituurde lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gefrituurde uitjes geven deze salade een heerlijke crunch! 

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  2. 2

    Spoel de krieltjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en halveer ze. Blancheer de prinsessenboontjes in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij de ananas in driehoeken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne lange reepjes. Breek de forel in hapklare stukken.

  3. 3

    Stoof de zeekraal beetgaar in wat olie. Bak de reepjes lente-ui krokant in een bodempje olie.

  4. 4

    Verdeel alle ingrediënten over een schaal, kruid met peper en zout en werk af met de krokante lente-ui. Geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  2. 2

    Spoel de krieltjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en halveer ze. Blancheer de prinsessenboontjes in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij de ananas in driehoeken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne lange reepjes. Breek de forel in hapklare stukken.

  3. 3

    Stoof de zeekraal beetgaar in wat olie. Bak de reepjes lente-ui krokant in een bodempje olie.

  4. 4

    Verdeel alle ingrediënten over een schaal, kruid met peper en zout en werk af met de krokante lente-ui. Geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.