Tomaat-granaatappelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomaat-granaatappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel alle tomaten. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de pruim- en trostomaten in blokjes van ½ cm. Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes van ½ cm. Pel de ui en snipper fijn. Hussel alles in een kom door elkaar en zet opzij.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Klop de olijfolie met de wittewijnazijn, ahornsiroop, knoflook, een snuifje cayennepeper en zout tot een vinaigrette. Giet die over de tomaten.

  3. 3

    Schep de tomatensalade in een grote schaal, strooi er de granaatappelpitjes over en werk af met oregano, munt en nog een paar druppeltjes olijfolie. Serveer met kort op de barbecue gegrild Libanees brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel alle tomaten. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de pruim- en trostomaten in blokjes van ½ cm. Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes van ½ cm. Pel de ui en snipper fijn. Hussel alles in een kom door elkaar en zet opzij.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Klop de olijfolie met de wittewijnazijn, ahornsiroop, knoflook, een snuifje cayennepeper en zout tot een vinaigrette. Giet die over de tomaten.

  3. 3

    Schep de tomatensalade in een grote schaal, strooi er de granaatappelpitjes over en werk af met oregano, munt en nog een paar druppeltjes olijfolie. Serveer met kort op de barbecue gegrild Libanees brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.