Recept

Tarte tatin van peer met ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe de ahornsiroop in een pannetje met een klontje boter en laat de peren daarin op een zacht vuurtje zacht worden en iets karamelliseren.

  2. 2

    Vet 4 vuurvaste schaaltjes in met boter en leg de plakjes peer er waaiervormig in; het potje moet goed gevuld zijn.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit, steek er een cirkel uit die iets groter is dan het potje. Leg het op de peren, druk goed aan en stop de randen in rond de peren.

  4. 4

    Bak de taartjes 15 à 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze 5 min. rusten en draai ze dan voorzichtig om. Serveer naar eigen smaak met ijs, slagroom en wat rode vruchten, of - als je het liever wat minder zoet hebt - met een kleine selectie bijpassende kazen, een tros druiven en wat noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van peer met ahornsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!