Tarte tatin van kweeperen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van kweeperen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze tarte tatin is lekker met een toefje slagroom. Voeg eventueel ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater toe aan de siroop. 

bereiding
  1. 1

    Breng het pocheervocht van de kweeperen met de suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken op een zacht vuurtje tot je een siroop krijgt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter en giet er de ingekookte siroop in. Verdeel de partjes kweepeer over de vorm. Leg hierop het vel bladerdeeg en duw de randen naar binnen in de taartvorm (24 cm).

  3. 3

    Bak de taart 35 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de tarte tatin voorzichtig om op een rooster. Laat even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng het pocheervocht van de kweeperen met de suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken op een zacht vuurtje tot je een siroop krijgt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter en giet er de ingekookte siroop in. Verdeel de partjes kweepeer over de vorm. Leg hierop het vel bladerdeeg en duw de randen naar binnen in de taartvorm (24 cm).

  3. 3

    Bak de taart 35 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de tarte tatin voorzichtig om op een rooster. Laat even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.