Recept

Tarte tatin van rode biet met citroen en geroosterde boekweit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tarte tatin zoals je het nog nooit gegeten zal hebben.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rode bieten in plakjes van ½ cm. Verhit de olie in de ovenvaste ronde koekenpan op middelhoog vuur en bak de venkelzaadjes 1 à 2 minuten.

  2. 2

    Rasp de schil van de 2 citroenen en pers er 1 uit. Voeg het citroensap, de helft van de citroenschil, de boter, de tijm en de balsamicoazijn toe aan de pan. Roer alles goed door, kruid naar smaak met peper en zout en laat het mengsel nog enkele minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en verdeel er de geroosterde boekweit gelijkmatig over. Schik de rode bieten in de pan. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de pan. Leg het deeg over de bieten en duw de randen over de vulling langs de zijkanten in de pan.

  4. 4

    Maak enkele kleine sneetjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken. Bak de tarte tatin 40 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

  5. 5

    Haal de pan voorzichtig uit de oven. Laat de tarte tatin een paar minuten afkoelen voor je ze omkeert op een serveerschaal. Dit doe je door een bord of schaal op de pan te plaatsen en het geheel snel om te draaien. Werk de taart af met de rest van de geraspte citroenschil en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van rode biet met citroen en geroosterde boekweit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!