Citroenpasta met heilbot en asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroenpasta met heilbot en asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

  2. 2

    Maak de asperges schoon en snij ze met behulp van een dunschiller in sliertjes. Kook ze 2 minuten in het pasta- kookvocht. Giet af en hou 75 ml van het kookvocht apart.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Doe de zure room, het citroensap en het pastakookvocht erbij en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de parmezaan, het gehakt basilicum en de kappertjes door de saus, schep om.

  5. 5

    Giet de saus bij de pasta en de asperges. Verdeel over borden en werk af met plakjes gerookte heilbot en vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

  2. 2

    Maak de asperges schoon en snij ze met behulp van een dunschiller in sliertjes. Kook ze 2 minuten in het pasta- kookvocht. Giet af en hou 75 ml van het kookvocht apart.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Doe de zure room, het citroensap en het pastakookvocht erbij en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de parmezaan, het gehakt basilicum en de kappertjes door de saus, schep om.

  5. 5

    Giet de saus bij de pasta en de asperges. Verdeel over borden en werk af met plakjes gerookte heilbot en vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.