Recept

Kabeljauw met mosterd en zuurkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met cider en jeneverbessen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de sjalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Hak de peterselie.

  2. 2

    Stoof de sjalot en de appel aan in flink wat boter.

  3. 3

    Doe er de zuurkool, de jeneverbessen en de cider bij. Schep om. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.

  4. 4

    Vermeng de peterselie met de mosterd en het paneermeel. Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.

  5. 5

    Besprenkel met wat olie of gesmolten boter. Zet 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 2 minuten onder de hete grill voor een knapperig korstje.

  6. 6

    Serveer op voorverwarmde borden, met de zuurkool en aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met mosterd en zuurkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!