Vispannetje met wortel, prei, kabeljauw en mosterd
bereiding
-
1
Spoel de wortelen en de prei en snij in stukjes.
-
2
Verhit een diepe pan of stoofpot met olijfolie en stoof hier de wortel en stukjes prei zachtjes in aan. Laat zo’n 5 minuten stoven. Voeg dan de bloem toe en roer even goed om. Voeg de melk toe en roer goed tot de saus mooi ingedikt is. Kruid met peper en zout en voeg het groentebouillonblokje en de mosterd toe. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is. Voeg indien nodig wat extra melk toe.
-
3
Hak de bladpeterselie fijn en snij de citroen in partjes.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de saus over 4 ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal) en leg er de kabeljauwfilets in. Kruid met peper en zout en schik op elke kabeljauwfilet een partje citroen. Zet de vispannetjes zo’n 12 minuten in de oven. Werk af met de fijngehakte bladpeterselie.