Kabeljauw met kruidenkorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauw met kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis onder een lekker knapperig laagje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak een half bosje peterselie. 

    Snipper een teentje knoflook.

    Snij de gegrilde paprika's (gepeld) in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Vermeng de peterselie met de knoflook, 1 tl mosterd en 4 el olie. Voeg er dezelfde hoeveelheid broodkruim aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over 4 porties kabeljauwfilet. Schik ze in een ingevette ovenschaal en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Hou 2 el van de paprika's apart en stoof de rest in boter. Blus met 1 dl visfumet en 2 dl room. Mix en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Roer er de apart gehouden paprikastukjes door. Verdeel over de borden en leg er de kabeljauw bij. Werk af met een takje waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak een half bosje peterselie. 

    Snipper een teentje knoflook.

    Snij de gegrilde paprika's (gepeld) in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Vermeng de peterselie met de knoflook, 1 tl mosterd en 4 el olie. Voeg er dezelfde hoeveelheid broodkruim aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over 4 porties kabeljauwfilet. Schik ze in een ingevette ovenschaal en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Hou 2 el van de paprika's apart en stoof de rest in boter. Blus met 1 dl visfumet en 2 dl room. Mix en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Roer er de apart gehouden paprikastukjes door. Verdeel over de borden en leg er de kabeljauw bij. Werk af met een takje waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.