Gehaktbrood in zuurdesem met geroosterde groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktbrood in zuurdesem met geroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de bovenkant van het brood eraf en hol het brood voorzichtig uit. Week het broodkruim in de melk.

  3. 3

    Snij de wortel, ui en selder fijn. Stoof gaar op een zacht vuur.

  4. 4

    Klop de eieren los. Kneed het gehakt samen met de gestoofde groenten, het geweekte brood en de losgeklopte eieren tot een stevig geheel. Breng op smaak met peper en zout, voeg de hazelnoten, oregano, geraspte parmezaan en zongedroogde tomaten toe. Vul het brood, leg het deksel er weer op en zet een uur in de oven. Laat het 15 minuutjes rusten alvorens aan te snijden.

  5. 5

    Maak de bieten schoon, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze een uur samen met het brood in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder de schil en snij ze in stukken. Maak de peterseliewortel schoon en snij in de lengte in stukken. Zet de oven op middelhoge grilfunctie.

  6. 6

    Schik de groenten op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif ze in de oven en gril ze 15 minuten tot ze knapperig zijn.

  7. 7

    Serveer het gehaktbrood met een knapperige groene salade, de geroos- terde groenten en een mosterdvinaigrette.

  8. 8

    Klop voor de vinaigrette 2 el wittewijnazijn met 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el dijonmosterd en 2 el mayonaise los. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de bovenkant van het brood eraf en hol het brood voorzichtig uit. Week het broodkruim in de melk.

  3. 3

    Snij de wortel, ui en selder fijn. Stoof gaar op een zacht vuur.

  4. 4

    Klop de eieren los. Kneed het gehakt samen met de gestoofde groenten, het geweekte brood en de losgeklopte eieren tot een stevig geheel. Breng op smaak met peper en zout, voeg de hazelnoten, oregano, geraspte parmezaan en zongedroogde tomaten toe. Vul het brood, leg het deksel er weer op en zet een uur in de oven. Laat het 15 minuutjes rusten alvorens aan te snijden.

  5. 5

    Maak de bieten schoon, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze een uur samen met het brood in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder de schil en snij ze in stukken. Maak de peterseliewortel schoon en snij in de lengte in stukken. Zet de oven op middelhoge grilfunctie.

  6. 6

    Schik de groenten op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif ze in de oven en gril ze 15 minuten tot ze knapperig zijn.

  7. 7

    Serveer het gehaktbrood met een knapperige groene salade, de geroos- terde groenten en een mosterdvinaigrette.

  8. 8

    Klop voor de vinaigrette 2 el wittewijnazijn met 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el dijonmosterd en 2 el mayonaise los. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.