Recept

Rolcake met citroen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een bakplaat in met boter en leg er een vel bak- papier op. Strijk erover zodat het bakpapier mooi tegen de bakplaat plakt.

 2. 2

  Klop de eieren schuimig, tot het volume verviervoudigd is. Voeg de suiker toe en klop ver- der. Voeg dan de bloem, het zout en de citroenschil toe en meng nog even. Spreid het deeg met een spatel uit op het bakpapier tot een dunne laag van 1 cm. Zet 9 minuten in de oven tot de cake lichtjes kleurt.

 3. 3

  Neem een schone handdoek, maak vochtig en wring goed uit. Leg de handdoek op het biscuit en keer om zodat het bakpapier vanboven ligt. Trek het papier heel voorzichtig van het biscuit. Rol het biscuit meteen op en wikkel in de natte doek. Laat volledig afkoelen.

 4. 4

  Klop de room stijf met de vanillesuiker. Spatel de citroen- rasp er voorzichtig onder en zet koel tot gebruik. Wanneer de rol afgekoeld is, kun je hem weer uitrollen. Hou 1⁄4 van de citroen- room apart en smeer de rest uit over de cake met een spatel. Rol de cake opnieuw voorzich- tig op en wikkel in een vel plas- ticfolie. Laat nog minimaal een uur rusten in de koelkast.

 5. 5

  Haal uit de koelkast, besmeer met de resterende room en bestrooi met de pistachenoten. Snij in fijne stukjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolcake met citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!