Recept

Rolcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in een handomdraai

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 220°C. Klop de eieren en de suiker met een garde of in de keukenrobot tot het mengel wit schuimig wordt en de suikerkorrels opgelost zijn. Roer de melk erdoor.

  2. 2

    Zeef de bloem en meng ze kort door het eimengsel. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 tot 7 minuten. 

  3. 3

    Strooi suiker op een schone, licht vochtige keukendoek en draai het gebak erdoor. Haal het bakpapier weg en rol de cake een eerste keer op. Laat een minuut rusten. 

  4. 4

    Ontrol de cake, verdeel er 200 g confituur over, rol op zonder de keukenhanddoek en laat afkoelen. Snij in plakken. 

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolcake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!