Recept

Rolcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in een handomdraai

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 220°C. Klop de eieren en de suiker met een garde of in de keukenrobot tot het mengel wit schuimig wordt en de suikerkorrels opgelost zijn. Roer de melk erdoor.

  2. 2

    Zeef de bloem en meng ze kort door het eimengsel. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 tot 7 minuten. 

  3. 3

    Strooi suiker op een schone, licht vochtige keukendoek en draai het gebak erdoor. Haal het bakpapier weg en rol de cake een eerste keer op. Laat een minuut rusten. 

  4. 4

    Ontrol de cake, verdeel er 200 g confituur over, rol op zonder de keukenhanddoek en laat afkoelen. Snij in plakken. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolcake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!