Recept

Crostini met muntfrisse asperges en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de asperges en snij het harde onderste stuk weg. Snij enkele asperges met een aspergeschiller overlangs in repen.

  2. 2

    Spoel de helft van de water- kers en hak fijn. Spoel de muntblaadjes en hak fijn. Vermeng met de olie en kruid met peper en zout. Leg de asperges op een groot stuk aluminiumfolie en druppel er
    de kruidenolie over. Sluit goed en leg 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Breek voor de gepocheerde eieren telkens 1 ei in een klein kommetje. Giet de azijn in 1 liter water en breng net tegen het kookpunt aan. Laat elk ei afzon- derlijk voorzichtig in het water glijden. Breng het met een eetlepel in een ronde vorm. De eierdooier zou volledig door het eiwit omringd moeten zijn. Laat ongeveer 4 minuten pocheren en schep dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water.

  4. 4

    Bak het spek knapperig. Pel en halveer de knoflook. Rooster het brood 5 minuten in de oven. Wrijf het in met de knoflook.

  5. 5

    Verdeel de asperges over het brood, leg er telkens een ei en een sneetje spek op. Maal er wat chili over en serveer de crostini met de rest van de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crostini met muntfrisse asperges en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!