Recept

Italiaanse gehaktballensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij de ui, wortel, prei en selder fijn.

  2. 2

    Stoof de groenten in de boter. Voeg tomatenblokjes en puree toe en roer goed om.

  3. 3

    Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje  en de oregano toe.  Kruid verder met peper en zout.

  4. 4

    Breng de soep aan de kook en zet eens de soep kookt het fornuis zachter, laat 20 minuten zachtjes stoven.

  5. 5

    Meng het gehakt met de Parmezaan en rol er hapklare balletjes van.

  6. 6

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.

  7. 7

    Doe de balletjes erbij en laat 5 minuten verder garen.

  8. 8

    Verwarm de ovengrill voor. Snij het brood in plakjes, besprenkel met olijfolie er en rooster ze mooi goudbruin onder de grill.

  9. 9

    Snij de mozzarella in blokjes. Serveer de soep met de geroosterde ciabattabroodjes en lepel nog wat mozzarellablokjes in de soep en leg er nog een blaadje basilicum over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!