• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde uiensoep (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij in dunne schijfjes. Fruit ze 35 minuten in boter tot de ui mooie mooi gekaramelliseerd is. Voeg het kruidentuiltje toe.

  2. 2

    Blus met de bouillon,  de wijn en de witte wijnazijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met azijn, peper en zout toe. Warm de ovengrill voor.

  4. 4

    Besprenkel de broodjes met olijfolie en gril ze 3 minuten onder de grill.

  5. 5

    Beleg de broodjes met een plakje gruyère en kruid met een mespunt paprikapoeder.

  6. 6

    Giet de soep tot ¾in ovenbestendige soepkommen en leg de broodjes er bovenop.

  7. 7

    Bestrooi met de geraspte kaas en zet de kommen opnieuw 5 minuten onder de grill tot de kazen mooi gesmolten zijn. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij in dunne schijfjes. Fruit ze 35 minuten in boter tot de ui mooie mooi gekaramelliseerd is. Voeg het kruidentuiltje toe.

  2. 2

    Blus met de bouillon,  de wijn en de witte wijnazijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met azijn, peper en zout toe. Warm de ovengrill voor.

  4. 4

    Besprenkel de broodjes met olijfolie en gril ze 3 minuten onder de grill.

  5. 5

    Beleg de broodjes met een plakje gruyère en kruid met een mespunt paprikapoeder.

  6. 6

    Giet de soep tot ¾in ovenbestendige soepkommen en leg de broodjes er bovenop.

  7. 7

    Bestrooi met de geraspte kaas en zet de kommen opnieuw 5 minuten onder de grill tot de kazen mooi gesmolten zijn. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.