• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pretzeldogs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

     Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.

  2. 2

    Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.

  3. 3

    Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.

  4. 4

    Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.

  6. 6

    Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  7. 7

    Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

  8. 8

    Verwarm intussen de oven voor op 190°C.

  9. 9

    Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over.

  10. 10

    Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

     Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.

  2. 2

    Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.

  3. 3

    Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.

  4. 4

    Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.

  6. 6

    Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  7. 7

    Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

  8. 8

    Verwarm intussen de oven voor op 190°C.

  9. 9

    Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over.

  10. 10

    Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.