Gefrituurde inktvisringen met bearnaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde inktvisringen met bearnaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als hapje of snack

bereiding
  1. 1

    Spoel de inktvistubers, dep ze droog en snij ze in ringen. Maak een marinade van 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout. Schep er de inktvisringen door en laat 1 uur marineren.

  2. 2

    Splits het ei. Doe de bloem in een kom met peper en zout. Doe er de eidooier en 1 eetlepel olijfolie bij . Doe er het water bij. Roer tot een beslag en laat 1 uur rusten.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Doe de sjalot in een steelpannetje met 2 eetlepels gehakte dragon, de wittewijnazijn en peper. Laat op een zacht vuur 10 minuten inkoken.

  4. 4

    Klop op een heel zacht vuurtje of boven een warmwaterbad de 3 eidooiers en de afgekoelde dragonazijn met 1 eetlepel water tot een dikke, schuimige massa. Klop er geleidelijk aan de gesmolten boter door tot een smeuïge saus. Kruid met peper, zout en de rest van de dragon.

  5. 5

    Verwarm de frituurpan op 175°C. Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.

  6. 6

    Haal de inktvisringen door het beslag en frituur die in porties goudgeel. Laat drogen op keukenpapier. Serveer de inktvisringen met de bearnaise, partjes citroen en lente-ui naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de inktvistubers, dep ze droog en snij ze in ringen. Maak een marinade van 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout. Schep er de inktvisringen door en laat 1 uur marineren.

  2. 2

    Splits het ei. Doe de bloem in een kom met peper en zout. Doe er de eidooier en 1 eetlepel olijfolie bij . Doe er het water bij. Roer tot een beslag en laat 1 uur rusten.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Doe de sjalot in een steelpannetje met 2 eetlepels gehakte dragon, de wittewijnazijn en peper. Laat op een zacht vuur 10 minuten inkoken.

  4. 4

    Klop op een heel zacht vuurtje of boven een warmwaterbad de 3 eidooiers en de afgekoelde dragonazijn met 1 eetlepel water tot een dikke, schuimige massa. Klop er geleidelijk aan de gesmolten boter door tot een smeuïge saus. Kruid met peper, zout en de rest van de dragon.

  5. 5

    Verwarm de frituurpan op 175°C. Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.

  6. 6

    Haal de inktvisringen door het beslag en frituur die in porties goudgeel. Laat drogen op keukenpapier. Serveer de inktvisringen met de bearnaise, partjes citroen en lente-ui naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.