Recept

Spaanse spinazietortilla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ontdek nog meer lekkere recepten met Kikkoman sojasaus op www.kikkoman.nl/consument/recepten

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen met schil ca. 20 minuten. Maak de uien schoon en snijd in grote blokjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de pitten en snijd de paprika in 2 cm grot e blokjes. De spinazie grof hakken.

  2. 2

    Meng de eieren met melk, 8 eetl. sojasaus, peper, paprikapoeder en 2 eetl. olijfolie. Pel de aardappelen en snijd in 1 cm grote blokjes.

  3. 3

    Verhit 3 eetl. olie in de pan. Bak de aardappelen ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, paprika, en spinazie toe en bak alles nogmaals 2 minuten. Voeg het eimengsel toe en verhit alles nog even. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak alles 20 minuten bij 200 °C (gas 3, heteluchtoven 180 °C). Roer de ajvar met chili en 2 eetl. sojasaus tot een gladde paprikasaus.

  4. 4

    Neem de pan uit de oven en laat even afkoelen. Leg de tortilla op een groot bord of een schaal en snijd in stukken. Garneer met marjolein en zwarte peper en serveer met de pa prikasaus.

  5. Tip

  6. 5

    Je kunt ook verse ajvar maken.
     
    Snijd de paprika in grote stukken. Hak het knofl ookteentje en de chili fijn, voeg de paprika en de tomatenpuree in een mengkom toe en mix alles totdat een gladde saus is ontstaan. Vervolgens op smaak brengen met zout en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse spinazietortilla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!