Focaccia met gedroogde tomaten en olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Focaccia met gedroogde tomaten en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een meesterlijk recept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tomaten en olijven goed uitlekken en hak ze fijn. Rist de tijmblaadjes van de takjes.

  2. 2

    Los de gist op in 250 ml lauw water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist en de olijfolie in. Kneed tot een glad deeg. Voeg een beetje lauw water toe als het deeg te droog is, of wat bloem als het te nat is.

  3. 3

    Kneed het deeg 10 minuten krachtig op een met bloem bestoven werkvlak. Doe het weer in de kom en laat het afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

  4. 4

    Verwarm de oven op 200°C. Kneed het deeg nog eens krachtig door en werk er de tomaten en olijven door. Rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er de focaccia op.

  5. 5

    Duw met je vinger putjes in het deeg. Bestrooi met tijm en zeezout, besprenkel met flink wat olijfolie en bak 40 minuten in de oven. Haal de focaccia uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tomaten en olijven goed uitlekken en hak ze fijn. Rist de tijmblaadjes van de takjes.

  2. 2

    Los de gist op in 250 ml lauw water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist en de olijfolie in. Kneed tot een glad deeg. Voeg een beetje lauw water toe als het deeg te droog is, of wat bloem als het te nat is.

  3. 3

    Kneed het deeg 10 minuten krachtig op een met bloem bestoven werkvlak. Doe het weer in de kom en laat het afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

  4. 4

    Verwarm de oven op 200°C. Kneed het deeg nog eens krachtig door en werk er de tomaten en olijven door. Rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er de focaccia op.

  5. 5

    Duw met je vinger putjes in het deeg. Bestrooi met tijm en zeezout, besprenkel met flink wat olijfolie en bak 40 minuten in de oven. Haal de focaccia uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.