Tempura van wijtingfilets met béarnaisesaus
bereiding
- 
                        1 Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar de boter: laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Schep het schuim eraf. Giet de heldere vloeistof voorzichtig in een ander pannetje. Zet even opzij. 
- 
                        2 Klop 3 eierdooiers luchtig met de dragonazijn. Voeg de geklaarde boter druppelgewijs toe en meng met de gehakte dragon, kervel en tuinkruiden. Bewaar warm. 
- 
                        3 Verwarm de friteuse op 180°C. Maak het tempurabeslag: meng de bloem met het water en 2 eidooiers. Kruid met wat curry. 
- 
                        4 Controleer de vlaswijting op graatjes en verwijder ze. Snij de vis in dunne reepjes en dop ze in het tempurabeslag. Frituur de reepjes vis kort op 180°. 
- 
                        5 Lepel wat bearnaisesaus op het bord, leg hierop de gefrituurde tempura van wijtingfilet en werk af met de resterende tuinkruiden. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                