Recept

Artisanale garnaalkroketten met bearnaisesaus en waterkersslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kroketjes voor de apero met ingrediënten van bij ons.

De basis van een bearnaise is een gastrique: een ingekookt mengsel met azijn, heel geconcentreerd van smaak. Je kunt de gastrique op voorhand maken en bewaren in een flesje. Je kunt ook kant-en-klare dragonazijn gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Doe de eidooiers, de dragonazijn en 2 eetlepels water in een steelpan en kruid ze met peper en zout. Breng het mengsel al kloppend tegen het kookpunt aan, tot de saus gaat binden.

  2. 2

    Zet het vuur uit en voeg al kloppend de boter toe. Voeg pas een nieuw klontje boter toe als het vorige is gesmolten. Voeg op het einde de fijngesneden dragon toe.

  3. 3

    Bereid de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de waterkers met de rucola, de appelazijn en wat olijfolie. Kruid de salade met peper en zout.

  4. 4

    Schep telkens 1 eetlepel van de saus op een bordje en leg er een garnaalkroket op. Werk af met de waterkerssalade en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Artisanale garnaalkroketten met bearnaisesaus en waterkersslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!