Recept

Salade met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Appeltjes, salade, spekjes, toast en warme geitenkaas: van deze heerlijke lunchklassieker krijgen wij nooit genoeg.

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes of reepjes. Besprenkel het witloof met citroensap, om verkleuren te voorkomen. Snij de appelen in fijne partjes.

  2. 2

    Bak het spek knapperig. Doe er de appeltjes bij en laat garen. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Meng alle groenten en besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn.

  4. 4

    Snij de geitenkaas in 4 dikke plakken en leg ze op het brood. Bedruppel ze met honing en bestrooi ze met pijnboompitten. Zet even onder de grill.

  5. 5

    Verdeel de groenten en het spek over de borden. Schik aan de rand appelpartjes en leg in het midden een toast met geitenkaas. Garneer eventueel nog met een streepje kant-en-klare dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!