Tomatenroomsoep

  • 70 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Belgisch
  • Voorgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Maak de groenten schoon. Snij de aardappel en de tomaten in blokjes, de selder in boogjes, de prei in ringen. Pel en snipper de ui.

  2. Verhit olijfolie in een pan en voeg er de groenten aan toe. Schep om. Doe er de tomatenpuree bij en blus met de bouillon. Laat 30 minuten sudderen.

  3. Meng het gehakt met de eidooier, wat paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van.

  4. Mix de soep en doe ze door een zeef. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Doe er de balletjes bij en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot alle balletjes gaar zijn. Verdeel de soep over borden en garneer met room en bieslook.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Tomatenroomsoep met croutonspiesje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatenroomsoep met geitenkaas