Varkenshaasje in een spekjasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje in een spekjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor een avond met vrienden

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de varkenshaasjes overlangs in, maar snij ze niet volledig door

  2. 2

    Ris de rozemarijn van de takjes. Vermeng de helft van de rozemarijn met de verse kaas. Kruid met peper en zout. Vul de varkenshaasjes met het kaasmengsel. Kruid de buitenkant met peper. Wikkel de plakjes spek rond het vlees.

  3. 3

    Verhit 2 el olie in een pan en braad het vlees rondom aan. Doe over in een ovenschaal. Laat 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Snij ze in vier.

  5. 5

    Spoel en halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika’s in hapklare stukken. Snij de uien in partjes. Snipper de knoflook.

  6. 6

    Verhit de rest van de olie in een grote pan. Roerbak de groenten met de aardappelen en de knoflook ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Snij het vlees in mooie plakken. Verdeel ze met de groenten over warme borden. Werk af met rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de varkenshaasjes overlangs in, maar snij ze niet volledig door

  2. 2

    Ris de rozemarijn van de takjes. Vermeng de helft van de rozemarijn met de verse kaas. Kruid met peper en zout. Vul de varkenshaasjes met het kaasmengsel. Kruid de buitenkant met peper. Wikkel de plakjes spek rond het vlees.

  3. 3

    Verhit 2 el olie in een pan en braad het vlees rondom aan. Doe over in een ovenschaal. Laat 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Snij ze in vier.

  5. 5

    Spoel en halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika’s in hapklare stukken. Snij de uien in partjes. Snipper de knoflook.

  6. 6

    Verhit de rest van de olie in een grote pan. Roerbak de groenten met de aardappelen en de knoflook ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Snij het vlees in mooie plakken. Verdeel ze met de groenten over warme borden. Werk af met rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.