Konijn in een spekjasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijn in een spekjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Roer de dag voordien een marinade van 3 el olijfolie en 1 el bessenjenever, leg de bouten erin en zet 1 nacht in de koelkast. 

  2. 2

    Spoel de aardappelen maar schil ze niet. Bak ze 5 minuten op hoog vuur in de olie. Kruid met zout. Dek af en laat 40 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog. Bak ze rondom aan in de olijfolie en de boter. Doe er de uisnippers bij en laat even meestoven. 

  4. 4

    Neem de bouten uit de pan en omwikkel ze met spek. Zet vast met een prikkertje en leg ze er weer in. 

  5. 5

    Doe er 2 takjes tijm, de marinade, de jeneverbessen en 150 ml water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 35 minuten zacht stoven. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de aardappeltjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Roer de dag voordien een marinade van 3 el olijfolie en 1 el bessenjenever, leg de bouten erin en zet 1 nacht in de koelkast. 

  2. 2

    Spoel de aardappelen maar schil ze niet. Bak ze 5 minuten op hoog vuur in de olie. Kruid met zout. Dek af en laat 40 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog. Bak ze rondom aan in de olijfolie en de boter. Doe er de uisnippers bij en laat even meestoven. 

  4. 4

    Neem de bouten uit de pan en omwikkel ze met spek. Zet vast met een prikkertje en leg ze er weer in. 

  5. 5

    Doe er 2 takjes tijm, de marinade, de jeneverbessen en 150 ml water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 35 minuten zacht stoven. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de aardappeltjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.