Recept

Oosterse forel in papillot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met pittige kruiden

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de peultjes schoon, halveer ze. Spoel de lente-uitjes. Snij het groen in reepjes, snij het wit in ringen. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Maak de selder schoon en snij hem eveneens in staafjes. Blancheer alle groenten samen 1 minuut in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken.

  2. 2

    Maak het citroengras schoon en snipper de kern fijn. Snipper de knoflook. Stamp het chilipepertje fijn in de vijzel. Verhit 7 el olie in een pan. Doe er de chilipeper, het citroengras en de knoflook bij. Zet het vuur laag en laat 5 minuten smoren. Blus met het limoensap, de sojasaus en de sherry.

  3. 3

    Snij 8 grote vellen bakpapier, leg ze telkens per 2 op elkaar. Bestrijk ze met de rest van de olie. Vul de forellen met 4/5 van het groentemengsel. Leg ze op het bakpapier en schep er de rest van de groenten bovenop. Besprenkel met de soja-limoensaus.

  4. 4

    Vouw de papillotten stevig dicht en leg ze 30 minuten op een bakplaat in de oven. Leg de papillotten op borden en maak ze aan tafel open.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse forel in papillot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!