Forel met gestoomde groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Forel met gestoomde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slank

bereiding
  1. 1

    Spoel de forellen, dep ze goed droog. Stop in elke vis een takje peterselie en eventueel wat groen van de venkelknol.

  2. 2

    Spoel de venkel, verwijder eventueel de minder mooie buitenste laag. Snij de knol in fijne plakken.

  3. 3

    Schraap de wortelen, snij ze in stukken. Spoel de prei en snij het wit in niet te fijne ringen.

  4. 4

    Doe de groenten in een stoommandje. Leng de visfond aan met evenveel water. Zet het mandje op de pan, boven de kokende visbouillon. Dek af en laat 10 minuten stomen.

  5. 5

    Leg de forellen op de groenten. Dek weer af en laat nog 10 minuten stomen, of tot vis en groenten gaar zijn.

  6. 6

    Kruid de forellen met peper uit de molen en zeezout. Serveer meteen, met gestoomde of gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de forellen, dep ze goed droog. Stop in elke vis een takje peterselie en eventueel wat groen van de venkelknol.

  2. 2

    Spoel de venkel, verwijder eventueel de minder mooie buitenste laag. Snij de knol in fijne plakken.

  3. 3

    Schraap de wortelen, snij ze in stukken. Spoel de prei en snij het wit in niet te fijne ringen.

  4. 4

    Doe de groenten in een stoommandje. Leng de visfond aan met evenveel water. Zet het mandje op de pan, boven de kokende visbouillon. Dek af en laat 10 minuten stomen.

  5. 5

    Leg de forellen op de groenten. Dek weer af en laat nog 10 minuten stomen, of tot vis en groenten gaar zijn.

  6. 6

    Kruid de forellen met peper uit de molen en zeezout. Serveer meteen, met gestoomde of gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.