Varkenshaasje met veenbessen en ananas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met veenbessen en ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris en fruitig

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees horizontaal open.

  2. 2

    Meng de helft van de veenbessen met 1 el honing en 1 el tijm. Verdeel het mengsel over het vlees, kruid met peper en zout en vouw dicht. Maak vast met keukentouw of prikkers.

  3. 3

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Bak het aan in olie, doe het in een ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de ananas, snij in stukken en stoof ze in 1 el boter, met de rest van de veenbessen. Voeg 1 el honing toe en laat karamelliseren.

  5. 5

    Blus het fruit met de wijn en de fond. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer het vlees met de ananassaus. Lekker met gestoomde aardappels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees horizontaal open.

  2. 2

    Meng de helft van de veenbessen met 1 el honing en 1 el tijm. Verdeel het mengsel over het vlees, kruid met peper en zout en vouw dicht. Maak vast met keukentouw of prikkers.

  3. 3

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Bak het aan in olie, doe het in een ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de ananas, snij in stukken en stoof ze in 1 el boter, met de rest van de veenbessen. Voeg 1 el honing toe en laat karamelliseren.

  5. 5

    Blus het fruit met de wijn en de fond. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer het vlees met de ananassaus. Lekker met gestoomde aardappels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.