Koude pastasalade met boontjes en geitenkaas
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen schrikken onder koud water. Je kunt ze eventueel in twee scheuren. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pers de citroen uit. Hak 5 muntblaadjes fijn. Verbrokkel de geitenkaas.
-
3
Meng de olijfolie met de mosterd, de honing, de munt, de citroenschil en 2 tot 3 eetlepels citroensap tot een vinaigrette en kruid met peper en zout.
-
4
Meng de pasta met de boontjes, de veenbessen en de vinaigrette. Roer goed om, kruid met peper en zout en doe er de rest van de munt bij. Roer voorzichtig de geitenkaas onder de salade. Serveer meteen of bewaar in de koelkast.