Recept

Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Salade met pikante gehaktballetjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringetjes.

    Schil de gember en hak ‘m heel fijn.

    Laat de glasnoedels 5 minuten wellen in kokend water. Giet af en laat goed uitdruipen. Knip de noedels met een keukenschaar in kleinere stukken.

    Schil de wortels en rasp ze grof.

  2. 2

    Meng een derde van de lente-ui en alle gember door het gehakt. Breng op smaak met sambal. Maak er 12 balletjes van en bak ze 10 minuten in de hete olie.

  3. 3

    Vermeng de wortels met de glasnoedels en de resterende lente-uitjes.

  4. 4

    Roer een dressing van de bouillon, de sojasaus, de chilisaus en de rijstazijn. Schep die door de salade.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Garneer met korianderblaadjes.
    Serveer eventueel met een schijfje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!