Oosterse gehaktballetjes

  • 25 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Aziatisch
  • Hoofdgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Schil de appels en rasp ze. Snij 1 lente-ui in ringetjes en 1 lente-ui in fijne reepjes. Pers 2 teentjes knoflook uit. Rasp het stuk gember en de limoen.

  2. Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de geraspte appels, lente-ui, knoflook en gember. Voeg de limoenrasp, koriander en de vissaus toe, kruid met peper en zout en meng tot een samenhangend geheel.

  3. Vorm met natte handen kleine balletjes en bak ze rondom bruin in wat boter of olie. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm.

  4. Blus het aanbaksel met de bouillon, voeg de chilisaus toe en laat even inkoken. Leg de balletjes terug in de pan en laat ze even doorwarmen in de saus. Serveer meteen, met glasnoedels of rijst.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gehaktballetjes met abrikoos en koriander

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gehaktballetjes op Oosterse wijze

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Lamsgehaktballetjes met komijn

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Glasnoedelsalade met gehaktballetjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Oosterse mosselen