Recept

Wittebonensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker stevig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de bonen 1 nacht weken in water.

    Snipper de ui en de selder.

    Hak de bladpeterselie.

  2. 2

    Giet de geweekte bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in een grote kookpan en schenk er 2 liter water bij. Breng aan de kook. Schuim af. Doe er het bonenkruid bij. Laat 35 tot 40 minuten zacht koken met deksel, of tot de bonen goed gaar zijn.

  3. 3

    Stoof de ui en selder in een likje boter of olie. Lepel er enkele soeplepels kookvocht van de
    bonen bij. Voeg het kruidentuiltje en de bouillonblokjes toe. Laat 10 minuten zacht koken.

  4. 4

    Hou enkele soeplepels gare bonen apart. Doe de andere groenten bij de bonen. Pureer met de staafmixer. Doe er de hele bonen weer bij. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan. Werk af met gehakte peterselie. Serveer gloeiend heet!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittebonensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!