Recept

Geroosterde wortel-paprikasoep met mascarpone en pangrattato

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef een groentesoep een lekkere boost met een originele topping!

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in hapklare stukken. Maak de paprika’s schoon en snij ook die in hapklare stukken. Pel de ui en snij hem in partjes. Pel en pers de knoflook. Leg de groenten op een bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met de specerijen, peper en zout. Rooster ze 25 à 30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Doe de geroosterde groenten in een grote pan. Voeg de bouillon en de balsamicoazijn toe. Breng de soep aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Mix de soep vervolgens glad. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de pangrattato. Pel en pers de knoflook. Mix het brood tot kruimels. Bak de broodkruimels met de knoflook in olijfolie goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en schep er de geraspte citroenschil onder. Kruid het mengsel met peper en zout.

  4. 4

    Schep de soep in kommen. Lepel er wat mascarpone op en bestrooi ze met de pangrattato en de bieslook.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde wortel-paprikasoep met mascarpone en pangrattato

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!