Recept

Citroenforel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker Provençaals.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de citroen met heet water en snij ze in schijfjes.

    Spoel de dragon en de peterselie en dep ze droog. 

    Pel en pers de knoflook.

    Hak 2 van de 6 laurierblaadjes fijn.

  2. 2

    Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze aan de binnen-en buitenkant in met peper en zout.

  3. 3

    Vul elke forel met een dragon- en peterselietakje, een laurierblad en een schijfje citroen.

  4. 4

    Vermeng de gehakte laurierblaadjes met de olijfolie. Vermeng de geperste knoflook met de Provençaalse kruiden en de olijfolie.

  5. 5

    Bestrijk de forellen met de kruidenolie. Leg ze in de vistang en laat ze op het grillrooster aan iedere kant 8-10 minuten roosteren. Rooster de forellen met geroosterd stokbrood en eventueel nog een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenforel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!