Slaatje met asperges, peer en lauwwarme brie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slaatje met asperges, peer en lauwwarme brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een slaatje op z'n Frans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en kook ze in 8 minuten gaar in ruim genoeg, kokend water. Laat uitlekken.

    Spoel en droog de sla.

    Snij de peren in plakjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C, olie een ovenplaat.

  2. 2

    Roer een honingvinaigrette met de balsamico, de honing en de olie, breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Snij de briepunten in tweeën en leg ze op een geoliede ovenplaat. Zet de plaat zo’n 4 minuten in de oven, tot de kaas lichtjes smelt. Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof in een pan
    met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel kaas, spekjes, peer en asperges over de sla. Werk af met de honingvinaigrette en pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en kook ze in 8 minuten gaar in ruim genoeg, kokend water. Laat uitlekken.

    Spoel en droog de sla.

    Snij de peren in plakjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C, olie een ovenplaat.

  2. 2

    Roer een honingvinaigrette met de balsamico, de honing en de olie, breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Snij de briepunten in tweeën en leg ze op een geoliede ovenplaat. Zet de plaat zo’n 4 minuten in de oven, tot de kaas lichtjes smelt. Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof in een pan
    met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel kaas, spekjes, peer en asperges over de sla. Werk af met de honingvinaigrette en pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.