Florentijnse eieren
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Florentijnse eieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met primeurspinazie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de spinazie schoon, spoel en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Vet 4 ovenschaaltjes in met 1 el olijfolie.

  2. 2

    Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit de sjalotten en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een zacht vuurtje slinken. Kruid met zout en nootmuskaat. Roer de room en de helft van de kaas door de spinazie.

  3. 3

    Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Maak in het midden een kuiltje en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Schuif 10 tot 15 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.

  4. Tip

  5. 4

    In plaats van de eieren in de oven klaar te maken, kunt u ze ook 3 minuten pocheren en vervolgens op de spinazie in het schaaltje leggen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de spinazie schoon, spoel en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Vet 4 ovenschaaltjes in met 1 el olijfolie.

  2. 2

    Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit de sjalotten en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een zacht vuurtje slinken. Kruid met zout en nootmuskaat. Roer de room en de helft van de kaas door de spinazie.

  3. 3

    Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Maak in het midden een kuiltje en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Schuif 10 tot 15 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.

  4. Tip

  5. 4

    In plaats van de eieren in de oven klaar te maken, kunt u ze ook 3 minuten pocheren en vervolgens op de spinazie in het schaaltje leggen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.