Langoustines in tomatensaus met polenta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Langoustines in tomatensaus met polenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geslaagde combinatie

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflookteentjes. Fruit de ui glazig en zacht in 2 el olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en de gepelde knoflook aan toe, breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat inkoken tot de helft. Giet er de fond bij en laat nog 5 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Leg de langoustines in de saus, laat ze afgedekt op zacht vuur in 5 tot 10 minuten net gaar worden. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie en schep om. Verdeel de garnalen met de polenta over warme borden. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflookteentjes. Fruit de ui glazig en zacht in 2 el olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en de gepelde knoflook aan toe, breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat inkoken tot de helft. Giet er de fond bij en laat nog 5 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Leg de langoustines in de saus, laat ze afgedekt op zacht vuur in 5 tot 10 minuten net gaar worden. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie en schep om. Verdeel de garnalen met de polenta over warme borden. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.