Abrikozenclafoutis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker smeuïg dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Giet de abrikozen af en laat ze uitlekken.

    Smelt de boter.

    Verwarm de oven voor op 170° C.

    Vet de ovenschaaltjes in met boter en bestrooi ze met suiker.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker. Voeg een na een de eieren toe. Schenk er de gesmolten boter en de melk bij en meng goed.

  3. 3

    Leg de abrikozen in de ovenschaaltjes. Schep er het beslag over en bestrooi met amandelschilfers. Zet ± 30 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer.

  4. Tip

  5. 4

    Met dezelfde ingrediënten kan je ook één grote clafoutis maken. Bak hem dan ± 45 minuten in de oven. Je kan ook wat gemalen kokos toevoegen aan het beslag.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Giet de abrikozen af en laat ze uitlekken.

    Smelt de boter.

    Verwarm de oven voor op 170° C.

    Vet de ovenschaaltjes in met boter en bestrooi ze met suiker.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker. Voeg een na een de eieren toe. Schenk er de gesmolten boter en de melk bij en meng goed.

  3. 3

    Leg de abrikozen in de ovenschaaltjes. Schep er het beslag over en bestrooi met amandelschilfers. Zet ± 30 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer.

  4. Tip

  5. 4

    Met dezelfde ingrediënten kan je ook één grote clafoutis maken. Bak hem dan ± 45 minuten in de oven. Je kan ook wat gemalen kokos toevoegen aan het beslag.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.