Recept

Charlotte met vanillecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk dessert

bereiding
  1. 1

    Breng voor de vanillecrème de melk en de room aan de kook met de opengesneden vanillestokjes. Laat 10 minuten trekken. Verwijder de vanillestokjes. Klop de eidooiers witschuimig met de suiker. Giet er al roerend de hete melk bij en roer - op zacht vuur - tot de saus indikt (laat niet meer koken)

  2. 2

    Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en los hem op in de warme crème. Laat de crème afkoelen.

  3. 3

    Klop de ijskoude room stijf met de poedersuiker. Spatel hem voorzichtig door de afgekoelde vanillecrème.

  4. 4

    Bekleed een charlottevorm eerst met plasticfolie en dan met lange vingers. Vul de vorm met de vanillecrème en strijk de bovenkant glad. Laat 12 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Stort de charlotte omgekeerd op een bord en ontvorm voorzichtig. Werk af met suikergoed en een rood lint. Serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Charlotte met vanillecrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!