Recept

Pasteitjes met kip en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een verrassende zoete toets van rozijnen

bereiding
  1. 1

    Laat het bladerdeeg ontdooien. Blancheer de spinazie kort in gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie en hak hem grof.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verhit 2 el olie in een pan. Kleur de kip met de ui en de knoflook in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de tomaten in blokjes, meng ze met de spinazie, de pijnboompitten en de rozijnen door de kip. Kruid met zout en cayennepeper.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  5. 5

    Rol het deeg dun uit en snij het in vierkanten van ongeveer 14 x 14 cm. Schep in het midden wat vulling en vouw het bladerdeeg diagonaal dicht. Druk de randen stevig aan; bestrijk ze eventueel lichtjes met water, dan kleven ze beter. Leg de pasteitjes naast elkaar op de bakplaat en kwast ze in met de rest van de olijfolie. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Werk naar smaak af met een blaadje groen. Lekker met een dipsausje op basis van yoghurt, verse kaas en groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasteitjes met kip en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!