Heldere aspergesoep met dumplings
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heldere aspergesoep met dumplings

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke consommé

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de witte asperges met een dunschiller
    en verwijder de harde onderkant. Verse
    groene asperges hoeft u niet te schillen,
    verwijder alleen de harde onderkant. Snij
    ze schuin in stukjes van ± 2 cm.

    Snij de korsten van het brood en snij het in
    blokjes. Snipper de sjalot.

    Snipper de ham zeer fijn.

    Rasp de sinaasappelschil.

  2. 2

    Warm de melk
    op in een pannetje en vermeng met de
    sjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voeg
    wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar
    is. Kruid met zout en nootmuskaat.

    Meng de ham door
    het broodmengsel. Rol kleine balletjes van
    het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten
    water. Haal ze met een schuimspaan
    uit de pan en laat uitlekken.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met een
    snuifje zout. Doe er de witte asperges bij
    en laat 5 minuten koken. Voeg de groene
    asperges toe en laat nog 3 tot 4 minuten
    verder garen. Kruid bij met zout en witte
    peper. Schep de soep in warme kommetjes
    en voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naar
    smaak met gember en geraspte sinaasappelschil.
    Werk af met verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de witte asperges met een dunschiller
    en verwijder de harde onderkant. Verse
    groene asperges hoeft u niet te schillen,
    verwijder alleen de harde onderkant. Snij
    ze schuin in stukjes van ± 2 cm.

    Snij de korsten van het brood en snij het in
    blokjes. Snipper de sjalot.

    Snipper de ham zeer fijn.

    Rasp de sinaasappelschil.

  2. 2

    Warm de melk
    op in een pannetje en vermeng met de
    sjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voeg
    wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar
    is. Kruid met zout en nootmuskaat.

    Meng de ham door
    het broodmengsel. Rol kleine balletjes van
    het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten
    water. Haal ze met een schuimspaan
    uit de pan en laat uitlekken.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met een
    snuifje zout. Doe er de witte asperges bij
    en laat 5 minuten koken. Voeg de groene
    asperges toe en laat nog 3 tot 4 minuten
    verder garen. Kruid bij met zout en witte
    peper. Schep de soep in warme kommetjes
    en voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naar
    smaak met gember en geraspte sinaasappelschil.
    Werk af met verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.