Gegrilde griet met honing en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde griet met honing en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk stukje vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in dunne ringen en druk deze los.

    Pers de sinaasappelen.

    Verwarm de grill en wrijf het rooster in met olie.

  2. 2

    Wentel de uiringen in de bloem en frituur lichtbruin.

  3. 3

    Kook het sinaasappelsap met de tijm tot de helft in. Voeg hierbij de visfumet en de honing en bind met aardappelzetmeel. Roer er ten slotte de klontjes boter door en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Strijk de grietfilets in met olie en gril ze aan beide zijden net gaar.

  5. 5

    Leg de uienringen op het bord, giet de saus erover en schik de grietfilet er bovenop. Garneer met gefrituurde aardappelblokjes en serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in dunne ringen en druk deze los.

    Pers de sinaasappelen.

    Verwarm de grill en wrijf het rooster in met olie.

  2. 2

    Wentel de uiringen in de bloem en frituur lichtbruin.

  3. 3

    Kook het sinaasappelsap met de tijm tot de helft in. Voeg hierbij de visfumet en de honing en bind met aardappelzetmeel. Roer er ten slotte de klontjes boter door en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Strijk de grietfilets in met olie en gril ze aan beide zijden net gaar.

  5. 5

    Leg de uienringen op het bord, giet de saus erover en schik de grietfilet er bovenop. Garneer met gefrituurde aardappelblokjes en serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.