Recept

Gebakken griet met caponata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebakken griet met caponata. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee! Lekker met aardappelpuree.

Tip: Voor vismoten ga je het best langs de visboer. Hij kan de vis voor jou versnijden zoals jij ‘m voor jouw gerecht nodig hebt.

bereiding
  1. 1

    Maak de caponata. Maak de aubergine schoon en snij ze in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er 1 koffielepel zout over. Laat 30 minuten staan. Laat ondertussen de rozijnen even lang weken een kom met lauw water.

  2. 2

    Spoel de aubergineblokjes met water en dep ze droog. Laat de rozijnen uitlekken. Maak de selder en de courgette schoon en snij ze in kleinere blokjes dan de aubergine. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen.

  3. 3

    Bak de aubergineblokjes krokant in flink wat olijfolie. Voeg dan de rest van de groenten toe en roerbak ze 10 minuten.

  4. 4

    Snij de ansjovisfilets fijn en voeg toe aan de groenten. Voeg ook de olijven, de rozijnen, de kappertjes, de tomatenblokjes, de pijnboompitten, de azijn en de honing toe en laat 10 minuten onder een deksel sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Spoel ondertussen de grietmoten en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een pan met de helft boter en de helft olijfolie en bak de moten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur zachter en zet eventueel een deksel op de pan om de vis ook binnenin goed te garen. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de grietmoten met de caponata en werk af met een takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken griet met caponata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!