Recept

Griet met gebakken aardappelen en bearnaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoveel lekkers op je bord

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Kruid met afgeriste rozemarijn, zout, olijfolie, het citroensap en de knoflook. Schep goed om en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Spoel de sla en de radijsjes. Snij de radijsjes in fijne plakjes en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met olijfolie en wittewijnazijn.

  3. 3

    Start met de gastrique voor de bearnaise. Fruit de sjalot glazig, blus met de wijn en de wittewijnazijn. Doe er de fijngesnipperde dragon, de mosterdzaadjes en de peperbollen bij. Laat tot een derde inkoken en laat afkoelen. Meet 200 ml af.

  4. 4

    Smelt de boter, lepel er de witte deeltjes uit tot er alleen heldere boter overblijft. Roer de eidooiers los en klop ze met de staafmixer door 200 ml gastrique. Laat op een zacht vuur warm worden maar niet koken. Klop er langzaam de geklaarde boter door en haal meteen van het vuur als de saus bindt. Roer er de kervel en de gehakte dragon door.

  5. 5

    Kruid de grietfilets met peper en bestrijk met olijfolie. Gril in enkele minuten goudbruin op de barbecue. Serveer met de aardappelen, de salade en de bearnaisesaus. Werk af met rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griet met gebakken aardappelen en bearnaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!