Recept

Grietmoot met geroosterde pompoen, ovengebakken krieltjes en een mosterdsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen beter seizoen dan de herfst om griet, rog of inktvis op het menu te zetten. Dit recept met grietmoot moet je proberen!

bereiding
  1. 1

    Halveer de krieltjes en kook ze in de schil gaar. Giet ze af en laat even drogen. Plet ze lichtjes door ze met de onderkant van een glas te kneuzen, tot een dikte van 1,5 cm; het aardappelkruim mag er wat uitkomen. Rasp de kaas. Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de oude kaas en de olijfolie over.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de schil en zaden van de pompoen, verdeel in grove stukken en leg ze op een tweede met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de tijm, knoflook, peper en zout over en sprenkel er de olijfolie over. Zet beide ovenplaten 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak ondertussen het mosterdsausje. Roer de mosterd en worcestershiresaus door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een braadpan met boter en olijfolie. Dep de grietmoten goed droog en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan. Kruid met peper en zout. Serveer met de krokante krieltjes, de pompoen, het mosterdsausje en een toefje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Grietmoot met geroosterde pompoen, ovengebakken krieltjes en een mosterdsausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!