Recept

Aardappelsoep met spek en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Schil de aardappelen en snij ze in vier. Snij
    grotere exemplaren nog eens door.

    Snij het
    spek in reepjes en de worstjes in plakjes.

  2. 2

    Bak de spekreepjes kort aan in een
    klontje boter. Voeg de aardappelen toe en
    bak ze even mee. Schenk er de bouillon en
    de room bij. Kruid met peper en zout.
    Verdeel het mengsel over 4 kleine braadpannetjes
    of cocottes. Dek af en zet de
    pannetjes ± 30 minuten in de oven, tot de
    aardappelen bijna gaar zijn.

  3. 3

    Haal de pannetjes uit de oven en meng de
    worstjes door de aardappelen. Breek boven
    elk pannetje een ei. Dek af en zet nog 5 tot
    10 minuten in de oven. Kruid voor het
    serveren royaal met vers gemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsoep met spek en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!