Recept

Bouillabaisse zoals in Marseille

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Op zijn Frans

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Was de groenten, maak ze schoon. Pel de uien en knoflookteentjes en hak fijn. Laat de tomaten schrikken in kokend water, pel, snij in vieren, vewijder de pitjes en hak het vruchtvlees grof. Hak de peterselie fijn. Snij de venkel in zeer kleine blokjes.

  Spoel de visfilets, dep droog en snij in dobbelsteentjes. Scheid het vaste visvlees (zeewolf, rode poon, roodbaars) van de zachte soorten (wijting, zeebarbeel).

 2. 2

  Fruit de uien, knoflook, tomaten, venkel, tijm, laurier, peterselie en de sinaasappelschil in een grote pan en schik er vervolgens de langoest en de vaste vissoorten op. Kruid met peper, zout en saffraan. Overgiet met water tot alles onderstaat. Breng aan de kook en laat een achttal minuten koken. Voeg vervolgens de zachte vissoorten toe en laat nogmaals acht minuten koken.

 3. 3

  Haal de langoest uit de soep, verwijder de schaal en verdeel het langoestenvlees in porties over de warme, diepe borden. Verdeel de bouillabaisse over de borden en garneer met gehakte peterselie en takjes venkelgroen. Serveer met geroosterde sneetjes stokbrood en rouille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaisse zoals in Marseille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!