Recept

Bouillabaisse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Bouillabaisse, dé klassieker uit Marseille, was oorspronkelijk een gerecht voor arme mensen: onverkoopbare vissen werden op het einde van de dag in zeewater gekookt en op het strand opgegeten. De soep was het voorgerecht, de vissen het hoofdgerecht.

bereiding
 1. 1

  Maak de rouille. Laat het brood even weken in wat water en knijp uit. Doe de geroosterde paprika, het pepertje, de knoflook en eidooier in de blender en meng alles. Voeg in een straaltje de olijfolie toe tot je een glad sausje krijgt. Zet koel weg.

 2. 2

  Maak de soep. Snij de ui en de venkel fijn en hou een klein beetje apart. Stoof aan in olijfolie en voeg het kruidentuiltje en de tomaten toe. Laat even meesudderen. Voeg de bouillon, saffraan en de sinaasappelschil toe en breng aan de kook.

 3. 3

  Laat een 10-tal minuten doorkoken en voeg de laatste 2 minuten de pastis toe. Laat meekoken. Verwijder nu het kruidentuiltje en mix de soep in een blender. Zeef en breng op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Spoel de mosselen en maak de vis schoon. Gaar de mosselen in eigen vocht met de apart gehouden ui en venkel. Bak de vis in de pan en schik in een diep bord samen met de mosselen. Giet de soep over de vis.

 5. 5

  Serveer de bouillabaisse met toast en de rouille apart in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaisse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!