Recept

Bouillabaise

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met een onmisbare rode poon

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Spoel de vissen, dep ze goed droog. Snijd de visfilets in grote stukken. Pel de scampi. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de venkel in fijne partjes, de prei en het pepertje (ontdaan van zaadjes) in ringetjes. Pel de tomaten, snijd ze in blokjes. Pel en plet de knoflook. 

 2. 2

  Stoof de ui, de venkel, de prei en het pepertje kort aan in één tot twee eetlepels olijfolie. Schenk er de visbouillon bij en breng aan de kook. 

 3. 3

  Voeg er de tomatenpuree aan toe. Roer goed om. Voeg er de tomaatblokjes en de knoflook aan toe. Breng weer tot tegen de kook aan. 

 4. 4

  Leg er de rode poontjes en de moten zeepaling bij. Laat 5 minuten sudderen. Doe er de stukken witvis bij. Laat nog 5 minuten heel zacht koken. 

 5. 5

  Voeg er de scampi en de langoustines aan toe en laat nog 5 minuten sudderen, of tot de schaaldieren dieproze (en dus gaar) zijn. 

 6. 6

  Laat in een aparte pan op een hevig vuur de mosselen open koken. Zeef het mosselsap. Voeg het bij de bouillabaisse. Haal de mosselen eventueel uit hun schelp en doe ze eveneens bij de bouillabaisse. Kruid naar smaak bij met rijkelijk veel peper en zout. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!