• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lauw slaatje van rog met tuinkruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse salade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de veldsla en maak schoon. Laat de tomaten even schrikken in kokend water, koel onmiddellijk af in koud water, pel, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotten en hak fijn.

    Hak de peterselie en bieslook fijn.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng de olie druppelsgewijs en voortdurend kloppend door de azijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 3

    Pocheer de rogvleugels ongeveer 8 minuten in de court-bouillon.

  5. 4

    Verwarm de blokjes tomaat lichtjes op een zéér zacht vuur. Warm de peterselie, het bieslook, de kappertjes en de sjalot even mee en meng er dan voorzichtig de veldsla door. Voeg ten slotte de helft van de vinaigrette toe en kruid met peper en zout.

  6. 5

    Haal de rogvleugels uit het pocheervocht, verdeel in stukken en haal even door de resterende vinaigrette.

  7. 6

    Verdeel de lauwe sla over de borden en schik daarop stukken rog. Garneer met blaadjes koriander of peterselie en steeltjes bieslook, ingestreken met de overgebleven vinaigrette. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de veldsla en maak schoon. Laat de tomaten even schrikken in kokend water, koel onmiddellijk af in koud water, pel, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotten en hak fijn.

    Hak de peterselie en bieslook fijn.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng de olie druppelsgewijs en voortdurend kloppend door de azijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 3

    Pocheer de rogvleugels ongeveer 8 minuten in de court-bouillon.

  5. 4

    Verwarm de blokjes tomaat lichtjes op een zéér zacht vuur. Warm de peterselie, het bieslook, de kappertjes en de sjalot even mee en meng er dan voorzichtig de veldsla door. Voeg ten slotte de helft van de vinaigrette toe en kruid met peper en zout.

  6. 5

    Haal de rogvleugels uit het pocheervocht, verdeel in stukken en haal even door de resterende vinaigrette.

  7. 6

    Verdeel de lauwe sla over de borden en schik daarop stukken rog. Garneer met blaadjes koriander of peterselie en steeltjes bieslook, ingestreken met de overgebleven vinaigrette. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.