Taartjes met bosbessen en frambozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taartjes met bosbessen en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Taartjes met rode vruchten, heerlijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop 1 ei op met 40 g poedersuiker. Voeg er de zachte boter bij, patisseriebloem en amandelpoeder. Kneed tot een homogeen deeg. Rol het tot een bol en verpak het in plasticfolie. Leg minstens 1/2 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vet 6 taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er de vormpjes mee. Prik er gaatjes in en zet nog een 1/2 uur in de koelkast. Bak ze 10 minuten blind in de oven.

  3. 3

    Maak ondertussen de vulling. Vermeng 200 g ricotta met het amandelextract, 2 eieren, 160 g poedersuiker en de room. Verdeel de frambozen en de bosbessen over de taartjes. Schenk er de vulling bij. Bak 25 à 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop 1 ei op met 40 g poedersuiker. Voeg er de zachte boter bij, patisseriebloem en amandelpoeder. Kneed tot een homogeen deeg. Rol het tot een bol en verpak het in plasticfolie. Leg minstens 1/2 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vet 6 taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er de vormpjes mee. Prik er gaatjes in en zet nog een 1/2 uur in de koelkast. Bak ze 10 minuten blind in de oven.

  3. 3

    Maak ondertussen de vulling. Vermeng 200 g ricotta met het amandelextract, 2 eieren, 160 g poedersuiker en de room. Verdeel de frambozen en de bosbessen over de taartjes. Schenk er de vulling bij. Bak 25 à 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.